11-03-09

9e Excelsiorquiz, 6 maart Hofstade

Wouter organiseerde zijn 9e Excelsiorquiz en de rest van Roccastrada kwam quizzen. Voor het eerst haalde Wouter de grote middelen boven. Er waren twee grote schermen en elke vraag werd geïllustreerd met enkele foto's. De quiz bestond uit 7 gewone ronde, 1 fotoronde, 1 alfabetronde en dit jaar ook voor het eerst een trioronde op 24 punten.

Na 4 rondes stond Roccastrada verrassend op de 9e plaats. Een stunt leek in de maak, want de leukste ronde (5 seksvragen) moesten nog komen. En laat nu net dit thema het favoriete zijn van leden Luc en Jokke.

Helaas werd ronde 6 het Waterloo van Roccastrada. Een povere 5/15 nekte de top 15-kansen. Roccastrada scoort wel nog punten voor de ranking, want de Top 20 valt in de prijzen en Roccastrada strandde op de 18e plaats.

Belangrijk was dat Christophe zich op sportvlak goed herpakte na een kwakkeljaar. Ook Jokke presteerde opnieuw op niveau. Herman en Hilde amuseerden zich en Luc mopperde als vanouds over enkele details in de gastronomievragen (zo kennen we hem hé).

Roccastrada scoorde dus 65% en behaalde 3 punten voor de quizranking.

Proficiat aan het team: Luc, Jokke, Christophe, Herman en Hilde

15:14 Gepost door Wouter in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Beste quizploeg van 't land Roccastrada mag dan wel de "beste quizploeg van 't land" zijn. Nu nog de beste quizploeg van de VRT worden !!!
Mijn felicitaties voor de knappe Excelsiorquiz en de interessante follow-up op de website van Los Flippos. Volgend jaar 1 rondeke minder doen en tussen de reeksen door een beetje adempauze laten zodat je de tijd krijgt om drank te bestellen en dan heeft de beste quizploeg van 't land ook de "beste multimediaquiz van 't land".

Gepost door: Rene | 12-03-09

Tiens Wij zijn toch de beste quizploeg van de VRT ????

Gepost door: Luc | 13-03-09

Sympathiekste quizploeg van 't land Allé, we zullen onze titel dan veranderen in "sympathiekste quizploeg van 't land".
Daarin zijn we zeker niet te kloppen! :-)

Gepost door: Wouter | 23-03-09

De commentaren zijn gesloten.