14-09-09

Top 3 in Muizen

Een eerste quiz bij de start van een nieuw quizseizoen is een beetje zoals een nieuw schooljaar, heel spannend dus. Roccastrada nam vorig seizoen afscheid van medestichter Johan Maes. Het was dus bovendien de eerste quiz zonder hem.
Jokke en ook Christophe (voetbal) werden sterk vervangen door Hilde en Isa.

Wouter en Isa waren reeds om 19u15 aanwezig in de zaal en konden daardoor vroegtijdig beginnen aan de zware puzzelronde. Na heel wat zweten en zwoegen haalden we toch nog 11/20. Niet echt super goed dus, maar het was echt heel moeilijk. De quizvragen gingen veel beter. De gemiddelden per ronde varieerden tussen de 8 en 9 op 10. Helaas ging de organisatie enkele keren de mist in (Australië ipv Kiribati en ook enkele dubieuze raadseltjes). Maar dit werd met de mantel der liefde bedekt, want de organisatie was best ok. Mooie prijzentafel, veel variatie in de vragen en een grappige presentator.

Roccastrada stond tijdens de rust slechts 1 punt achter op topploeg en latere winnaar The Lennon. Helaas moesten we in de laatste ronde, na een wanprestatie van 5/10, ook nog The Ideal Clash laten passeren.

Grappig hoogtepunt van de avond:
De organisatie vroeg naar een merk van whiskey. Terwijl de ganse zaal en tafel door had dat het antwoord Jack Daniels was, briesde Luc dat JD geen whiskey is, maar wel een bourbon. Hij wilde zelfs even de presentator van het podium sleuren. En maar roepen en brullen. Algemene hilariteit alom in de zaal.

decoration

Eindreslutaat
1. The Lennon 119
2. The Ideal Clash 111
3. ROCCASTRADA 109
4. Tabbascom 108
....
(30 ploegen)

Team: Wouter, Luc, Herman, Hilde en Isa

17:40 Gepost door Wouter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.