12-10-09

Top 3 in Katelijne

Roccastrada blijft stunten in het nieuwe quizseizoen. Na een Top 3-plaats in Muizen tijdens de eerste quiz van het seizoen, volgde vorig weekend meteen een nieuwe 3e plaats in Sint-Katelijne-Waver.

De plaatselijke Afractiequiz serveerde een zware quiz op 285 punten. De eerste 3 vragenrondes verliepen in totale chaos, omdat deze gecombineerd werden met een heel stevige puzzelronde.  Halverwege de quiz stond Roccastrada op een 4e plaats, maar toen begon de miserie. Een verschrikkelijke ronde over de wapenschilden van de Belgsiche provincies, hoofdsteden en bijhorende treinstations zorgde voor een zwakke 14/30. Een terugval bleef verrassend genoeg uit, want de halve zaal scoorde heel slecht hierop.

De praktische proeven gingen wel heel goed. Christophe maakte een parelsnoer van 50 cm lang en zorgde voor 10 punten. Chocofreak Wouter zorgde voor 12 op 12 bij de chocoproef.

Toch was de uitblinkster van de avond het nieuwe lid Marieke Janssens. Zij stond voor haar grote vuurdoop en deed dit met verve. Ze begon slecht, want ze was haar stylo vergeten. Gaan quizzen zonder stylo is zoals gaan tennissen zonder racket natuurlijk. Maar ze herpakte zich meteen en bracht het ene antwoord aan na het andere. Met als absoluut hoogtepunt: QUARCKS
quarks

Tenslotte was er nog een alfabetronde waar we knap 22/26 haalden.
Resultaat: 3e plaats met 80%

Team: Wouter, Luc, Christophe, Marieke en Herman

1. Rataplan 231
2. Reine Astrid 229
3. Roccastrada 227
4. Sjoekroet 227
5. Vennekant 224
.... (34 ploegen) 

17:34 Gepost door Wouter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.