05-10-10

Top 10 in Burcht

De eerste quiz van een nieuw seizoen is zo'n beetje als een eerste schooldag. Reeds uren voor aanvang van de Burchtse Veerkesquiz wist Luc geen blijf met zijn vreugde/stress/spanning/adrenaline. Je kan het een beetje vergelijken met het gevoel dat je als kind had op de ochtend van 6 december, aldus een enthousiaste Luc.

Het was onze eerste deelname aan deze quiz en Roccastrada mocht met 6 spelers riching Burcht. Ze kregen hiervoor de gewaardeerde hulp van gastspeler Stijn Planckaert.
De quiz zelf was een leuke D-quiz met allerlei weggevers, maar ook regelmatig een pittige vraag tussen. Hierdoor verveelde de quiz nooit. Elke ronde bestond uit 5 vragen rond een bepaald thema. Op 2 ronden kon je een joker inzetten. Wij gokten 2x perfect want we haalden telkens 5 op 5..

Voor het eerst in onze geschiedenis haalden we het maximum op de muziekvragen, 20 op 20. Dit samen met een mateloze inzet, een gezellige sfeer en de aanwezigheid van onze bevriende concurrenten Tajabad, zorgden voor een heel leuke en spannende avond.
Halverwege lagen we nog 14 punten achter op Tajabad, maar op het einde van de rit stonden we plots 1 puntje voor. Het bracht ons op een knappe 9e plaats. Dit werd op gepaste wijze gevierd in café The Point. De meesten moesten toch nog uren op blijven voor de aankomst van het WK wielrennen in Australië.

Hoogtepunt van de avond:
Dit waren er uitzonderlijk 2!
1. Herman die met een geplooid blad papier de omvang van een A-cup probeerde aan te tonen. Het antwoord bleek echter een D-cup te zijn.
2. Marieke wist het antwoord PERINEUM (het lichaamsdeel tussen de aars en de geslachtsdelen). Je kan je natuurlijk afvragen hoe Marieke zoiets weet? :-)

Team: Wouter, Luc, Marieke, Herman, Hilde en Stijn P
Uitslag: 9e plaats met 77%

20:56 Gepost door Wouter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.