24-10-10

4e plaats op Afractiequiz (Mechelen)

Voor het tweede jaar op rij nam Roccastrada deel aan de Afractiequiz ten voordele van het Afrikaanse land Senegal. Omdat we vorig jaar 3e eindigden hoopten we dit jaar op nog meer. Helaas hadden enkele topteams ook de weg ontdekt naar deze quiz.

De vragen waren weinig origineel. In elke vragenronde kwamen steeds dezelfde thema's terug. Op zich niets mis mee, maar het mag dan wel wat interessanter zijn. Wie won "de slimste mens in 2009?", "Wie presenteerde de eerste reeks van "de slimste mens?", "Welke vrouw won als eerste "de slimste mens?"...
Wie stond op het briefje van 100 frank?, Wie stond op het briefje van 200 frank? Van 1000 frank? ...
Welke zanger werd dit jaar 70 jaar? Welke presentator werd dit jaar 50 jaar? Welke zanger werd 60 jaar?
U hoort het, de quizopsteller had duidelijk weinig tijd toen hij de de vragen begon samen te stellen.

Een andere dooddoener voor de topteams was de praktische proeg. Maak een zo lang mogelijke skoebidoe. Hierop waren afhankelijk van het aantal centimeters 20 punten te verdienen. Uiteraard veel te veel in verhouding met de andere quizvragen.
Ook het feit dat we een zware puzzelronde voor de neus kregen die we gelijktijdig moesten oplossen met de eerste 3 gewone quizrondes, was echt niet aangenaam. Wanneer gaan de quizopstellers daar nu eens rekening mee houden?

Toch was niet alles negatief hoor. Roccastrada amuseerde zich echt wel. Meer nog! Halverwege de quiz stond ons team onverwacht op een eerste plaats. Helaas gingen we (alweer!) de boot in bij de muziekronde. 17 op 36 is echt veel te pover om aanspraak te maken op een eventuele eindoverwinning.
Het werd dus een 4e plaats en al bij al een fijne quizavond.

Uitslag: 1. Fie & the hollywoodbanana's 2. Vennekant 3. Studio 100 4. ROCCASTRADA 5. Simple Minds 6. Primavera 7. Rataplan ...
Team: Wouter, Luc, Herman, Hilde en Marieke
We haalden 77% en dus een 4e plaats.

23:37 Gepost door Wouter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.