19-03-11

2e plaats Lentequiz in Jette

Vorig jaar sloot Roccastrada deze quiz al winnend af, dus er was een beetje druk om even goed te presteren. Helaas vonden we geen 6e man, want zowel Marieke, als Christophe, Herman, Hilde en Mario konden niet van de partij zijn. Een handicap dus, maar dit mocht de pret niet bederven.
De Lentequiz bestond uit 8 rondes van 11 vragen, een muziekronde en een alfabetronde. De vragen waren een pak steviger als vorig jaar en soms een beetje te gedetailleerd. Er waren ook 2 proevertjes, waarvan één heel moeilijke. 6 verschillende paprikachips waar je het merk bij moest schrijven. Wie kan dat?

Ieder zorgde voor een eigen tafelsolo. Luc wist de naam van de zandzakjes (Vaderlanders), Wouter kende de naam van het supercontinent (Pangea), Jan kende de Jazzmuzikant Marc Moulin, Isa wist de naam van de huidige beurs in de Brusselse expo (Creativa) en Sofie scoorde onvoorstelbaar sterk op de kinderliedjes.

Het werd dus een 2e plaats dit jaar, wat gezien de omstandigheden toch mag beschouwd worden als een halve overwinning. We gingen dan ook heel content naar huis met een fles cava en een Fnac-bon.

Team: Wouter, Sofie, Luc, Isa en Jan
Score: 114/135, 84%
Uitslag: 2e plaats

01:44 Gepost door Wouter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.