10-03-12

Weggeblazen op de Kiliwatchquiz

We speelden deze Kiliwatchquiz voor het 3e jaar op rij. Omdat het om een A-quiz gaat waar de allerbeste quizploegen van Vlaanderen op af komen zoekt Roccastrada jaarlijks een gastspeler die voor wat versterking kan zorgen. De vorige 2 jaren was deze rol weggelegd voor André van Primavera. Dit jaar was hij verhinderd en kozen we voor Dirk Van Engeland, een historicus en schrijver die voor het beeldarchief van de VRT werkt.

Deze editie van de Kiliwatchquiz bleek helaas voor ons zowat de stevigste ooit te zijn. Fotolinkrondes waar de linken zo ver gezocht waren dat we er zelf nog niet goed van zijn. En als we na heel lang nadenken eens een moeilijk antwoord konden vinden bleek dit voor de andere 24 teams een weggevertje te zijn.

We waren op deze quiz het enige team zonder "sterktepunten" en dat hebben we geweten. Toch wilden we er het beste van maken. Onze doelen waren niet laatste eindigen en vooral de helft van de punten halen. Beide doelen gingen verloren al kwamen we wel slechts 1 puntje tekort voor doel 2. De jury was ons niet goed gezind want we eindigden met 149/300.
Het lichtpuntje was toch wel Herman. Hij leek als enige gemaakt te zijn om A-quizzen te spelen. De antwoorden die onzen Herman uit zijn botten sloeg waren er meestal boenk op. Chapeau!

Team: Wouter, Luc, Herman, Hilde en Dirk Van Engeland
Uitslag: 25e plaats met 49,5%

02:36 Gepost door Wouter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.