14-03-12

Eerste overwinning van 2012 in Laken

Het was onze eerste deelname aan de Assumptaquiz in Laken, een quiz voor het goede doel (namelijk onderwijs in Guatemala). Toen we de deelnemerslijst bekeken zagen we meteen mogelijkheden want geen aanwezigheid van topteams. Eigenlijk zou de naam van de quiz ook "de kleurenquiz" kunnen zijn want alle vragen hadden iets te maken met een kleur. Op het eerste gezicht een saai gegeven, maar dat was echt niet zo. Aan de hand van allerlei leuke invalshoeken verveelde de quiz nooit.
De eerste helft van de quiz begon nogal stroef. Luc zag het even niet meer zitten door de chaotische overvloed van informatie bij de start (gewone vragen, fotoronde, rode draad, proevertje, ...). Alles kwam tegelijk op hem af en het was even paniek. Ook Marieke was er voor de pauze niet met haar gedachten bij door enkele berichtjes die binnen kwamen op haar gsm. Toch stond Roccastrada met de rust 3 puntjes voor op de eerste achtervolgers.
Daarna begon de motor te draaien. Een superronde over het Eurovisiesongfestival bracht specialisten Wouter en Isabelle op stoomsnelheid (18 op 20). Marieke en Luc pikten ook weer in en bijna alle vragen werden correct beantwoord. Christophe waagde zich aan 4 proefgroenten die waren bewerkt met blauwe kleurstof. Hij haalde knap 4 op 4 en zijn darmen hielden ook stand.
Het gevolg was dan ook logisch, een eerste overwinning in 2012 met maar liefst 15 punten voorsprong. Applaus voor Roccastrada!

Team: Wouter, Luc, Marieke, Christophe en Isabelle
Uitslag: 1e plaats met 89%

23:47 Gepost door Wouter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.