27-04-12

Moeilijke avond op de Sportingquiz

Deze Sporting Mechelenquiz staat jaarlijks op het programma van Roccastrada. De organisatie is immers in handen van onze bevriende quizploeg Tajabad. We moeten helaas ook vaststellen dat de quiz elk jaar een tikkeltje moeilijker wordt. Dit trekt de topploegen uit de regio wel aan maar steeds meer gelegenheidsploegen haken af. Een keuze van de organisatie die hen echter niet in de problemen brengt want de zaal zat alweer afgeladen vol. De krappe locatie blijft daardoor ook het voornaamste minpunt. Waarom niet de stap maken en uitwijken naar bijvoorbeeld het ontmoetingscentrum in Hofstade?

Roccastrada begon ook dit jaar een beetje aarzelend. De eerste ronde was een fotoronde met als antwoorden de 16 deelnemers aan Euro 2012. In deze ronde scoorde ons team dan ook de enige zaalsolo van de avond. Wouter wist dat het standbeeld op de foto een afbeelding was van de 3 broers die ooit de stad Kiev stichtten. Blijkbaar was hij de enige in de zaal en dit leidde tot een klein "moment de gloire". Daarna ging het echter al gauw bergaf. Op de gewone rondes werd slechts 4/10 en 3/10 behaald. Zelfs de sportieve rode draad (alle antwoorden waren veldrijders) werd niet ontdekt wat toch een schande is met 2 sportfanaten in de ploeg.
Daarna modderden we wat aan rond de 15e plaats en schoten we terug wakker bij de alfabetronde. Want ook in die ronde hadden we bijna een zaalsolo. Enkel de Duvelkes kenden de Spaanse gemeente Guadix ook. Voor ons nochtans een makkie met 2 Spanjofielen in de ploeg. Bedankt Herman & Hilde!
Er kwam nog een rode draad over de 10 geboden en één met allemaal winnaars van de Ronde van Vlaanderen. We hadden wel 2 keer de link door maar konden toch niet meer scoren dan 6/10.

Op het einde van de rit bakten we er dus weinig van, de quiz wordt langzaamaan te moeilijk voor ons. Maar eigenlijk vonden we dat niet zo erg. Door de interessantheid van de meeste vragen en de ludieke fotorondes en alfabetronde hebben we ons wel goed geamuseerd en juist daarom zullen we er volgend jaar opnieuw bij zijn.

Team: Wouter, Luc, Christophe, Herman en Hilde
Uitslag: 19e plaats met 53%

01:29 Gepost door Wouter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.