11-12-12

De ploegkapiteins naar Limburg

Terwijl de rest van de ploeg in Mechelen aan het quizzen was, trokken ploegkapiteins Luc en Wouter naar het verre Sint-Truiden voor de Rotaryquiz. Ze kregen de hulp van Audry en Arnaud, 2 plaatselijke jonge krachten.
Het werd één van de meest bizarre quizzen die we ooit speelden. Om te beginnen kwamen we voor de start te weten dat alle quizvragen al eens gesteld werden een jaar geleden, inclusief de rode draad. De ploegen die er toen bij waren mochten daarom pas gokken op het antwoord vanaf ronde 3. Op zich al hallucinant natuurlijk.
De quizvragen gingen dan ook heel vaak over het jaar 2011. Wie won de gouden schoen in 2011? Wie won het songfestival in 2011? etc...
Voor de rest waren er ook heel wat idiote vragen zoals "Klopt het dat ijsberen altijd linkshandig zijn?" Dubbelzinnig natuurlijk want ijsberen hebben geen handen, wel poten. Wij gokten dus op fout, maar het was juist.
Het meest ergerlijke was echter de tijdsduur. We moesten er om 19u30 zijn. We quizten 40 minuten. Daarna een uur pauze. Nog eens 40 minuten quiz. Daarna 1,5 uur wachten op de uitslag en dat was het. Nooit meegemaakt...
De puntentelling liet ook te wensen over. Hoeveel punten exact we te weinig kregen viel niet te berekenen want het liep ronde na ronde op en de jury stond niet echt open voor onderhandelingen. Zo kregen we op een bepaalde ronde 3/10 terwijl we 8/10 haalden. Zo wordt het natuurlijk wel een beetje moeilijk om een goed eindresultaat te halen.
Was dan alles zo slecht? Neen natuurlijk niet.
De locatie, het veilinghuis, was misschien wel de mooiste zaal waarin we ooit quizten. Er waren lekkere hapjes en veel keuze van drank. Ook de prijzentafel was zeker niet slecht, alleen jammer dat enkel de eerste 20 ploegen een prijs kregen, de 10 laatsten gingen met lege handen naar huis.
Van elke prijs waren er 4 stuks en elke ploeg moest dus overeenkomen en samen kiezen voor een zelfde prijs. Jammer toch wel...
Bovendien ging de opbrengst van de quiz naar een goed doel en alleen daarom zijn we blij dat we hebben deelgenomen.
Gaan we volgend jaar toch terug komen? Waarom niet, we hebben de vragen nu toch al. Stoer

Team: Wouter, Luc, Audry en Arnaud
Uitslag: 8e plaats met 82%

 

 

04:09 Gepost door Wouter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.