07-02-13

Voetbalquizzen in Oudenaarde

VRT-collega Frederic De Boever organiseerde zijn 2e voetbalquiz en trok hiervoor nog een beetje verder weg dan vorig jaar. Ondanks de stevige rit (meer dan 100 km) en het smogalarm bereikte Roccastrada de zaal in het verre Oudenaarde. Weliswaar 20 minuten te laat maar zowel de presentator als de ganse zaal quizzers waren braaf aan het wachten. Bij aankomst van de titelverdediger gaven ze bovendien een staande ovatie voor de ploeg uit het verre Mechelen. Meteen was de druk dus hoog, 30 ploegen uit West- en Oost-Vlaanderen achter ons laten.
Helaas was dat te hoog gegrepen dit jaar, want ook de topteams hadden ondertussen de weg naar Frederic's quiz gevonden. Teams als Dug Out en Kwistedadde laten op zo'n quiz nauwelijks een antwoordje liggen.
Roccastrada haalde 181/200, dat was zelfs beter als vorig jaar, maar eindigde toch "slechts" 6e. De winnaars hadden 193, net zoals de 2e trouwens. Er waren zelfs 2 schiftingsvragen nodig om een onderscheid te maken. Kwistedadde won indrukwekkend.
De quiz zelf was heel leuk. Zeker niet te moeilijk voor de gelegenheidsquizzers en niet te makkelijk voor ons. Chapeau Frederic! We komen volgend jaar zeker terug. Hopelijk dan zonder smogalarm.

Team: Wouter, Kristof, Jonathan en Sven
Uitslag: 6e plaats met 90%

21:24 Gepost door Wouter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.