16-03-13

De Lentequiz in Jette

Het moet heel lang geleden geweest zijn dat Roccastrada nog eens ging quizzen zonder boegbeeld Luc. Deze was onverwacht uitgeschakeld wegens een medische ingreep. Als vervanger werd Mario nog eens opgetrommeld.
Het was de 3e keer dat Roccastrada naar Jette trok. Na een 1e en 2e plaats zou het dit jaar op een 3e plaats uitdraaien. Toch werd er heel sterk gespeeld. C-vragen, D-vragen en zelfs E-vragen passeerden de revue. E-vragen? jazeker, want als je foto's durft te vragen van Herman Van Rompuy, Yves Leterme, Guy Verhofstadt, Wilfried Martens, Jean-Luc Dehaene enz... Tja, dan weet je dat alle 22 ploegen dit juist beantwoorden.
Maar we moeten niet klagen hoor, de rest van de quiz was behoorlijk ok. Het feit dat we "slechts" 3e waren ligt volledig aan onszelf. Akkoord, winnaar Icarus was een klasse te sterk, maar die 2e plaats moest altijd de onze zijn. Als men vraagt naar 6 bondgirls hun naam in de film (bv Octopussy) en wij schrijven de 6 actricenamen op. Tja, dan is dat een onvergeeflijke fout van onszelf want het stond héél duidelijk op het blad. 6 punten in de vuilbak die ons anders makkelijk naar plaats 2 hadden geleid.
We gingen met een lekkere fles cava naar huis en komen zeker volgend jaar nog eens terug om een aanval te plegen op Icarus en deze keer met onze Luc er terug bij natuurlijk.

Team: Wouter, Herman, Hilde, Mario, Isa en Jan
Uitslag: 3e plaats met 84% 

02:37 Gepost door Wouter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.