19-04-13

Overwinning in de kantine van KV Bonheiden

Roccastrada nam voor het eerst deel aan de voetbalquiz van KV Bonheiden. 20 teams streden voor de overwinning in een drukkende voetbalkantine.
De quiz begon met een rode draadtip die we meteen door hadden. Hij werd geboren in 1952 te Dilbeek. We durfden echter niet meteen voor Ariël Jacobs gaan. Dat kostte ons 4 punten en een makkelijke eindzege.
Nu werd het spannend tot de allerlaatste vraag en wonnen we uiteindelijk ook nog, maar slechts met 2 puntjes voorsprong. We brachten onszelf een beetje in moeilijkheden door heel wat correcte antwoorden die op tafel werden gesmeten niet op het antwoordenblad te schrijven (oa. Standard van Jonathan, Gillet van Bart en Baggies van Wouter werden niet opgeschreven). Kan gebeuren natuurlijk, dat hoort bij het spelletje.

Stelling van de avond kwam van de quizpresentator: "Jovanovic miste geen strafschop voor Anderlecht dit seizoen, hij schoot op de paal en dat telt niet mee."

The Simple Minds hingen een ganse quiz in onze nek te blazen maar kwamen ons na de quiz uitgebreid feliciteren.
Volgend jaar moeten we onze titel zeker komen verdedigen denk ik even hardop.

Team: Wouter, Lieven, Jonathan, Bart en Christophe
Uitslag: 1e plaats met 92%

01:45 Gepost door Wouter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mega ramp in Blaasveld

Een quiz aankondigen met de titel "Mega Quiz van Blaasveld" is een hoog verwachtingspatroon creëren. We hadden beter moeten weten. Een 65-tal ploegen stroomden samen in de eerste tentquiz van het jaar.
De presentator had weinig goesting want de vragen werden grotendeels uitgedeeld op kopies en moesten dan zelf voorgelezen worden door een ploegmakker. Het niveau van die vragen was bovendien van bedenkelijk niveau. Bestaan er E-vragen? Bovendien kreeg de helft van de zaal nog hulp van een smartphone, een hulpvaardige kelner of een 6e teamlid.
Waarom hielden we het dan nog zo lang vol en verlieten we de zaal niet tijdens 1 van beide pauzes?
De prijzentafel zag er mooi uit en we stonden in de top 5 dus...

Maar toen moest de onwaarschijnlijke apotheose nog komen. De quiz was iets na 12 uur gedaan en toen startte er een tombola van 1 uur (!!!). Maar liefst 325 prijzen werden verloot, met andere woorden de ganse prijzentafel dus.
Toen we om kwart na één helemaal murw waren begon de burgemeester nog een speech om dan te horen dat enkel de top 3 een mandje kreeg met wat lekkers in. De 62 andere teams gingen met lege handen naar huis.

Een quizmiskleun dus van de bovenste plank om héél snel te vergeten.

Team: Wouter, Luc, Christophe, Herman en Hilde
Uitslag: 5e plaats met 93%

01:39 Gepost door Wouter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Beste prestatie ooit op Excelsiorquiz

De 12e editie van de Excelsiorquiz, de quiz van ploegkapitein Wouter, werd een groot succes.
Zowel voor de organisatie met kapitein Wouter op kop als voor zijn quizteam Roccastrada. Deze laatste haalde met 69% een historisch hoogterecord, het vorige stond op 67% in 2011.
Een bomvol ontmoetingscentrum genoot van een sterke editie.
De quiz bestond uit 6 gewone ronden van 10 vragen en 5 globo's, een alfabetronde, een triolinkronde, een spelletjesronde, een fotoronde en een luchtvaartronde.
Er was ook een leuke vlaggenronde waarbij detailvragen werden gesteld over de symboliek van vele vlaggen. Een super leuke ronde die door alle ploegen werd gesmaakt.

Roccastrada scoorde constant zonder pieken en dalen en flirtte een ganse avond met de magische grens van 70%.
Enkele onbegrijpelijke missers op de specialiteiten van gelegenheidskapitein Luc (Brahms, Della Rovere, Bosteels, ...) nekten deze ambitie. Toch gingen de 5 sterren van Roccastrada met een lekker gevoel huiswaarts om de dag erna terug te keren en hun eigen voetbalquiz te organiseren. Deze zou bovendien ook een zelden gezien succes worden met 30 deelnemende ploegen.

Team: Luc, Marieke, Herman, Christophe en Hilde
Uitslag: 24e plaats met 69%

01:32 Gepost door Wouter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |