03-07-13

Kapiteinloos naar Lier

Ok kapitein Wouter heeft een hekel aan de stad Lier, maar dat was niet de hoofdreden dat hij er niet bij was op de Lierfeestquiz. Zijn petekindje gaf haar laattijdig communiefeest en daar kon hij uiteraard niet ontbreken. Het neefje van Herman debuteerde als jonge vervanger van Wouter. En jawel, Jani deed het uitstekend. Hij quizte de ganse avond heel goed mee alsof hij al jaren meedraaide in het circuit. Een grote belofte meldt zich dus aan. Van hem gaan we nog veel horen in de toekomst. Toen hij beweerde dat Putte aan Sint-Katelijne-Waver grensde wilde de rest van de ploeg hem niet volgen, maar toch bleek hij gelijk te hebben. Knap van deze jonge snaak.
Het eindresultaat lag wel een klein beetje beneden de verwachtingen, maar dat kon de pret niet bederven. Alle 5 de quizzers waren over één zaak het roerend eens. Dit was een topquiz en volgend jaar spelen we terug mee!

Team: Luc, Herman, Hilde, Christophe en Jani
Uitslag: 41e met 69%

00:39 Gepost door Wouter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Top 10 in Grembergen

In het eerste jaar van ons bestaan trokken we ooit naar het verre Grembergen bij Dendermonde. De quiz toen werd gepresenteerd door een hilarische slager die ons een onvergetelijke avond bezorgde. Toen we de BSGO-quiz op de kalender zagen verschijnen dachten we weemoedig terug aan die avond. Met een stille hoop dat het dezelfde presentator zou zijn trokken we naar Oost-Vlaanderen, maar helaas...
De quiz was zeker niet slecht hoor, maar de nadruk lag een beetje te veel op media. Mensen die geen 8 uur per dag voor de buis zitten kwamen niet aan hun trekken op deze quiz. Zo was er bijvoorbeeld een ronde op 25 punten met uitsluitend vragen over Vlaamse fictiereeksen. Niet evident maar Roccastrada scoorde er wel 24 punten op.
We deden dus lang mee in de bovenste regionen maar door alweer een late terugval en één ontstellend zwakke ronde eindigden we nog nipt binnen de top 10. Enige echt minpuntje van de avond was het lawaaierige en storende gedrag van de winnende ploeg. Zij hadden die avond net iets te weinig respect voor de tegenstand. Jammer ...

Team: Wouter, Luc, Herman, Hilde en Christophe
Uitslag: 10e plaats met 85%

00:32 Gepost door Wouter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Knappe 2e plaats op de Hal 20-quiz

Roccastrada ging het weer lekker ver zoeken in het Limburgse Heers. Het plaatselijke jeugdhuis organiseerde daar een enorm leuke en gevarieerde quiz. De nadruk lag misschien soms een beetje te veel op de jonge quizzers, maar dat stoorde ons niet want we waren daar aanwezig met een heel jonge ploeg (de oudjes zaten nog steeds in Ierland).
Elke ronde had een eigen thema oa. geschiedenis, aardrijkskunde, sport, games, film, muziek, puzzels, actua, ...
Het was een ganse avond een nek-aan-nek-race met de uiteindelijke winaaars maar we smeten niks weg dus er valt ons niets te verwijten. De tweede plaats is ook heel mooi. We gingen alle 4 naar huis met een mooie wellnessbon voor een sauna in Sint-Truiden. Er werd ons wel aangeraden om na 15u te gaan, wat zouden ze daar mee bedoelen?

Team: Wouter, Audry, Peter en Frank
Uitslag: 2e plaats met 83%

00:28 Gepost door Wouter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Met een noodploegje naar de Bollekesquiz

Grote problemen voor Roccastrada. Vorig jaar haalde de ploeg een knappe 8e plaats op deze sterk bezette Bollekesquiz maar dit jaar zaten al onze quizzers in het buitenland. Wouter besliste om toch nog in te schrijven en onze knappe prestatie van vorig jaar te verdedigen. Het werd een onmogelijke opdracht al deden de invallers hun uiterste best, de tegenstand was te ervaren en te sterk.
Sofie, Dennis en René toverden af en toe een mooi antwoord uit hun mouw maar het volstond niet om aan te klampen met de subtop. Toch maakten we er het beste van en we gingen zeker niet ontgoocheld naar huis.
De quiz was een beetje pittiger dan vorig jaar maar zeker niet onaangenaam moeilijk. Het blijft een aanrader die wij elk jaar met plezier op onze agenda zetten.

Team: Wouter, Marieke, René, Sofie en Dennis
Uitslag: 26e met 56%

00:23 Gepost door Wouter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De voetbalkenners beleven een zware avond

Christophe en Wouter trokken als de grote voetbalkenners naar het absolute gala der voetbalquizzers. De allerbeste duo's van Vlaanderen verzamelden in Bornem voor "De voetbalkenner 2013".
De vragen waren gevarieerd maar soms enorm diepgaand. De moeilijkheidsvraag lag redelijk hoog.
Christophe en Wouter kwamen voor het eerst hun grenzen tegen. De ene misser volgde den andere op.
Triest hoogtepunt was de grootste voetbalflater allertijden voor KVM-supporter Wouter. Bij het opsommen van alle Nederlandse trainers die ooit een Europacup wonnen vergat hij gewoonweg Aad De Mos, wat een schande!
De ganse avond werd een grote marteling waarbij het duo Baeckens-Somers de tegenstand stelselmatig zag uitlopen. Met een zelden geziene lage score van amper 64% trok Roccastrada met de staart tussen de benen huiswaarts. Volgend jaar toch een beetje studeren?

Team: Wouter en Christophe
Uitslag: 34e plaats met 64%

00:14 Gepost door Wouter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |