04-12-13

Groene maneblusserquiz in Hombeek

Roccastradianen Herman en Hilde namen deel aan de maneblusserquiz met een ander team. Dat wilden de andere teamleden natuurlijk niet zomaar laten gebeuren en ze schreven zich stiekem ook in voor deze quiz waarbij de organisatie in handen was van Groen Mechelen. Presentator Bjorn Siffer kent het quizwereldje en stelde dan ook een prachtige quiz samen. Leuk was dat elke vraag een A en B-gedeelte had. A was makkelijk terwijl B een pak moeilijker was. Groen-boegbeeld Kristof Calvo was aanwezig in de zaal maar speelde niet mee, althans niet met de quiz, wel met de tombola en dat hebben we geweten want hij ging lopen met de hoofdprijs, een hotelovernachting in het Patershof. Toch een beetje bizar dat de organisator met de hoofdprijs gaat lopen. Een quizcollega liet dan ook enkele keren zijn ongenoegen blijken door te verwijzen naar Calvo's tomorrowland-uitstapje.
Leuk moment was het zangmoment "Sweet Caroline" waarbij de ganse zaal voor een extra puntje de kelen open trok, zelfs Luc liet helemaal gaan.
Het was de eerste organisatie maar van ons mogen er nog vele edities volgen. De inhoud van de vragen was immers perfect. En neen, voor alle duidelijkheid er waren niet te veel groene vragen. Sjamayee ging met de eerste plaats lopen. Roccastrada werd 8e, het team van Herman en Hilde 15e. Tot volgend jaar Groen!

Team: Wouter, Luc, Christophe, René en Dennis
Uitslag: 8e plaats met 73%

01:23 Gepost door Wouter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Rupelspurtersquiz te hoog gegrepen?

De voorbije jaren was de Ruperspurtersquiz in Reet een vaste afspraak op de agenda van Roccastrada. De reden is dat het de enige quiz is waarbij we het de topploegen moeilijk kunnen maken. Zo eindigden we de voorbije jaren hier al enkele keren in de top 3 en top 5, en dat tussen al dat quizgeweld. De quiz lag ons altijd uitstekend en ook dit jaar trokken we vol goede moed naar Reet. Helaas moest kapitein en motivator Wouter in extremis afhaken wegens operatie van zijn vrouwtje Sofie. Wouter werd vervangen door VRT-collega Stijn.
Dit jaar sloeg echter alles tegen. De vragen lagen ons niet, de topteams presteerden op niveau, de gokken liepen mis, de antwoorden werden soms op tafel gelegd maar niet opgeschreven... kortom alles sloeg tegen met een historisch lage score en uitslag als resultaat. Kan altijd eens gebeuren natuurlijk. Toch werd bevestigd dat het plezier aan tafel werd gehandhaafd en laat dat nu net het belangrijkste zijn.

Team: Luc, Christophe, Hilde, Marieke en Stijn
Uitslag: 21e plaats met 66%

01:12 Gepost door Wouter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

6e plaats in Begijnendijk

Roccastrada trok een eerste keer naar de KCBJ-quiz in Begijnendijk. De organisatie was in handen van de plaatselijke korfbalclub. Het werd een sterke en bijzonder leuke quiz met heel veel potentie. Enig minpunt, maar dat is dan ook een stevig minpunt, was dat je in het begin gelijkertijd moest quizzen en puzzelen. Dat kan dus echt niet!
Het tempo van de presentatrice in de eerste drie ronden was dan ook nog moordend. Waarom geef je die puzzels niet tussen enkele ronden in? Geef ons tenminste een kwartiertje puzzeltijd.
Toch ook even melden dat de prijzentafel prachtig was, zo'n prijzentafel kom je niet vaak meer tegen.
Het gebeurt niet vaak dat ik naar huis ga met een kledingsbon van 25 euro voor Modemakers. Mooi toch?
Ons team werd versterkt met de jongste Roccastradiaan ooit. Yanni, het neefje van Herman, zit nog in de middelbare school maar deed het uitstekend.

Team: Wouter, Luc, Herman, Hilde en Yanni
Uitslag: 6e plaats (op 51 teams!) met 82%

01:06 Gepost door Wouter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De bakermat van de voetbalquizzen ligt in Borsbeek

De Mercator-voetbalquiz is een begrip in het quizwereldje. De oude en ervaren rotten van quizteam Mercator stelden alweer niet teleur en presenteerden een prachtige voetbalquiz weliswaar met een sterk Antwaarps tintje. Vragen over Beerschot, Antwerp en Berchem Sport kleurden de avond maar zeker niet overdreven.
Roccastrada mengde zich een ganse avond tussen de vele topteams en nestelde zich knap in de subtop.
Eén minpuntje of noem het eerde werkpuntje voor de organisatie. Geef geen fotoronde of later ook puzzelronde TIJDENS de pauzes. Je kan niet geloven hoeveel volk er dan buiten staat met een smartphone. Dat zijn dingen die je toch echt wel moet vermijden.
Wij komen bij leven en welzijn volgend jaar opnieuw om nog een stapje naar boven te maken.

Team: Wouter, Jonathan, Tim en Lieven
Uitslag: 8e plaats met 82%

00:58 Gepost door Wouter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Muziekquiz: schoenmaker blijf bij je leest!

We wilden het toch eens proberen. Deelnemen aan een "toegankelijke" muziekquiz. 45 andere ploegen hadden hetzelfde idee om naar de leuke zaal "Perron M" in Mechelen te trekken.
De quiz was perfect georganiseerd. Perfecte geluidsinstallatie, 4 grote schermen, 4 kleine schermen, meerdere togen, lekkere pompoensoep, uitgebreide drankenkaart en ook lekkere hapjes. Uitslagen kwamen meteen na de ronde. Ook een prachtige prijzentafel aanwezig. Wat was dan het probleem zal je denken?
Wel, wij kennen niks van muziek! Nu ja, niks is een groot woord maar toch te weinig om een rol van betekenis te spelen.
Los daarvan vonden we het wel jammer dat ALLE muziekfragmenten die werden gekozen iets te maken hadden met hetzelfde thema "Halloween". Daardoor was de muziekkeuze soms nogal donker, hard en zwart. Niet echt om vrolijk te worden dus...
Maar goed, we hebben ons goed geamuseerd. We hebben ons best gedaan en de schade beperkt maar de rest was beter.

Team: Wouter, Sebastian, Ruben Willem en Ivan
Uitslag: 42e plaats met 45%

00:54 Gepost door Wouter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Lovinho-sportquiz was te moeilijk

Deze Lovinho-sportquiz wordt algemeen beschouwd als de Champions league van de sportquizzen en dat is terecht. In deze quiz wordt naar jaarlijkse gewoonte heel wat tijd gestoken door organisator en presentator Bram Coenen.
Maar dit jaar heeft hij zich misschien een beetje laten gaan. Meer dan de helft van de zaal was gebuisd en ook wij met onze 10e plaats haalden slechts 50%. Bij de helft van de vragen hoorden we het echt in Keulen donderen.
Akkoord we waren slechts met 3 sportkenners in de ploeg, onze 4e man haakte af en daardoor konden we wel een hele avond lang genieten van Valerie's gezelschap. Wat toch ook een pluspunt was.
We komen volgend jaar zeker terug maar hopelijk wordt de quiz een klein beetje toegankelijker want anders zijn we volgend jaar misschien maar met 10 ploegen.

Team: Wouter, Christophe, Jonathan en Valerie
Uitslag: 10e plaats met 49,5%

00:47 Gepost door Wouter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Rust roestquiz werd een afknapper

Terwijl de vrouwen in Blaasveld aan het quizzen waren trokken de mannen 5 km verder naar het naburige Tisselt. de verwachtingen waren redelijk hoog want we waren met een sterk team.
De moed zakte ons wel in de schoenen bij aankomst. Alle topteams hebben ineens de kantine van Sporting Tisselt ontdekt. Enkele jaren geleden was deze quiz een gezellig onderonsje van gelegenheidsploegen maar nu dus niet meer.
We besloten er het beste van te maken en haalden met 77% zeker geen slechte uitslagen maar ja wat koop je ermee als er 18 andere teams 80% en meer haalden.
De prijzentafel was naar jaarlijkse gewoonte alweer om te janken. Of je nu 1e of 37e was, je ging naar huis met hetzelfde triestige plantje. Toch een beetje jammer. Laten we het een werkpuntje voor de organisatie noemen.

Team: Wouter, Luc, Herman, Christophe en René
Uitslag: 19e plaats met 77%

00:40 Gepost door Wouter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vanavond niet schat-quiz

Dit is de jaarlijkse afspraak voor de Roccastrada-vrouwtjes. Een quiz waar enkel vrouwen aan mogen deelnemen. Best een gezellige en vooral luidruchtige boel zo'n quiz.
Vorig jaar glipte de overwinning nipt weg op het einde en ook dit jaar moest Roccastrada zich tevreden stellen met dezelfde bronzen medaille. Zeker en vast niet slecht maar er zat meer in volgens hen.
De sportvragen gingen weliswaar al een stuk beter dan vroeger, dit dankzij een Spartaanse voorbereiding van Sofie door haar echtgenoot Wouter. Maar er waren gewoon 2 andere teams dat tikkeltje beter en dat is zeker geen schande.
De mannen waren gelijkertijd aan het quizzen 5 km verderop in Tisselt en deden het een pak slechter. We zijn dus allen heel trots op onze vrouwtjes!

Team: Hilde, Marieke, Sofie, Kathleen en Helen
Uitslag: 3e plaats met 81%

00:35 Gepost door Wouter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tweede overwinning archiefquiz VRT

De archiefquiz van de VRT wordt jaarlijks georganiseerd door en voor VRT-werknemers. Roccastradianen Wouter en Luc krijgen dan ook jaarlijks hulp van 2 andere collega's. De quiz duurt 2 uur en er volgen 50 vragen over zowel radio als tv. Presentatie is in handen van Kurt Van Eeghem die de vele radio- en tv-fragmenten aan elkaar praat.
Luc en Wouter wonnen de quiz 3 jaar geleden al eens en ook nu was het weeral raak.
Altijd leuk om de vele regisseurs, producers en programmamedewerkers van radio en tv te kloppen op hun eigen terrein. Want hoe je het ook draait of keert Luc en Wouter zijn "slechts" financiële medewerkers.
Roccastrada haalde een knappe 43 op 50 en mocht zowel de beker als een fles champagne in de lucht steken. Uiteraard is een jaar lang de beste quizzers van de VRT zijn nog roemrijker en belangrijker.

Team: Wouter, Luc, Anthony en Audry
Uitslag: 1e plaats met 86% 

00:28 Gepost door Wouter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |